sunnuntai 14. lokakuuta 2012

1:a dagen i Paris

Flyget startade från Helsingfors-Vanda flygfältet 12.15. Flyget tog ca. 2h 30min.
När vi var framme i Paris tog vi taxi till hotellet som ligger i Suresnes (en liten bit utanför Paris). Hotellet var helt okej. Inte världens bästa, men inte heller världens sämsta:)
Vi åkte först buss till metro.stationen, därifrån tog vi metro till Paris centrum var Eiffel-tornet finns. Eiffel-tornet var jätte högt, om jag inte kommer fel ihåg så var den 324 meter.

 Vi for ända upp till högsta våningen. Utsikten var jätte vacker, men inte bilderna. Men min kamera tar dåliga bilder i mörkret. I varje fall så var det fint <3
 De lyste strålkastare mot staden från toppen. Det var super snyggt!
 Själva Eiffel-tornet var jätte vackert. I ett skede när vi köade för att komma till toppen började det och blinka vita lampor på effel.tornet. Det var jätte roligt när några typer ropade "woow" när det började.
På näst översta våningen fanns det olika länders flaggor och hur långt dom länderna var från Paris. Det stod också vad det högsta tornet eller pyramiden eller liksom vad det högsta saken är i varje land. Där fanns många länder. Jag tror att de i alla fall var alla länder i Europa, men sen fanns också t.ex. Kina med.
Efter att vi varit uppe i Eiffel-tornet for vi med taxi till hotellet. Det var en super kiva dag! :D
Ojj! Jag tänkte glömma att säga att före vi började och köa till Eiffel-tornet åt vi franskisar och korv. Det dåliga var att när människorna hade matat duvor som var där så att de kom på oss när vi åt. Vi måste flytta på oss, men ändå följde några efetr oss. Varför matar människor fåglar som finns på ställen där det kommer många människor till varje dag? Varför matar dom inte i stället dem i någon park? Men inte var det något farligt, för efter det skrattade vi år hela saken ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti